Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept : hartige wafels met zoeteaardappelpuree en pindapasta met stukjes

Ingrediënten voor het beslag (ongeveer 15 wafels):

  • - 250 g bloem;
  • - 25 cl melk;
  • - 65 g gesmolten boter;
  • - 6 el pindapasta met stukjes;
  • - 200 g zoeteaardappelpuree;
  • - 100 g geraspte kaas naar keuze;
  • - 2 lente-uitjes, fijngehakt;
  • - 1 el bakpoeder;
  • - 1 tl tijm;
  • - 1 tl komijn;
  • - 1 tl gerookt paprikapoeder.

Lekker met:

  • - Verkruimelde feta;
  • - Granaatappelpitjes;
  • - Avocado;
  • - Rucola

Bereiding:

– Meng de eieren en de melk in een kom. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe.

– Voeg de geraspte kaas, de kruiden en specerijen, de zoeteaardappelpuree, de pindakaas en de fijngehakte lente-ajuintjes toe. Breng op smaak met zout en peper. 

– Meng alles door elkaar, voeg dan het bakpoeder toe en meng opnieuw aan een hoog tempo. 

– Giet een pollepel beslag in het wafelijzer en bak gedurende 3 à 4 min. 

 

Afwerking:

– Schil de avocado en snijd hem in plakjes. 

– Schik de rucola op de bodem van een bord, leg er een wafel op en leg er een paar plakjes avocado op. 

– Strooi wat verkruimelde feta en granaatappelpitjes over de wafel. Verdeel wat pindakaas over het geheel.

Het product uit het recept

Pindapasta met stukjes en metalen smeermesje - Bonne Maman
Pindapasta met stukjes en metalen smeermesje

Onze receptideeën:

Confituren

Momenten_benl

Rode vruchten_benl

10 November 2023

Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman

Sinaasappels

Confituren

13 juli 2023

Huisgemaakte sinaasappelconfituur

Aardbeien

Desserts_benl

Confituren

Rode vruchten_benl

24 mei 2023

Rabarbercrumble met aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...