Voor 4 minicakejes:
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Rusttijd : 30 minuten
- Kooktijd: 45 minuten tot 1 uur.
Ingrediënten:
- - 3 eieren op kamertemperatuur;
- - 150 g bloem;
- - 80 g amandelpoeder;
- - 1 tl bakpoeder;
- - 175 g bruine suiker;
- - 10 cl volle room;
- - 60 g gesmolten boter;
- - 5 el oranjebloesemwater;
- - 1 pot frambozenconfituur van Bonne Maman
Voor het glazuur:
- - 1 el water;
- - 90 g poedersuiker;
Stappen:
Verwarm de oven voor tot 150°C.
Klop in een kom de eieren met suiker tot ze wit worden. Terwijl je blijft kloppen, haal je de vloeibare room erdoor. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder erdoor. Giet er dan de afgekoelde gesmolten boter en het oranjebloesemwater bij.
Giet het mengsel in een beboterde en bebloemde bakvorm in de oven tot 150°C met hete lucht gedurende 45 minuten tot 1 uur. Haal de cake uit de oven, haal hem uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen.
Maak het glazuur door het water en de poedersuiker te mengen tot een gladde pasta.
Snijd schijfjes uit de cake met een uitsteekvormpje. Smeer de frambozenconfituur van Bonne Maman op een schijfje en bedek het met een ander schijfje.
Bedek met glazuur en laat 30 minuten opstijven voor het opdienen.
Onze receptideeën
Confituren
Rode vruchten_benl
Beignets met Bonne Maman 4 vruchtenconfituur
Desserts_benl
Chocolade
Smeerpasta
Brownie met Bonne Maman pindapasta
Confituren
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman