Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Rabarbercrumble met aardbeienconfituur

Ingrediënten voor 1 crumble van 23 cm doorsnee

Voor het kruimelkoekje

  • - 145 g boter in stukjes gesneden (op kamertemperatuur)
  • - 145 g amandelpoeder;
  • - 140 g patisseriebloem;
  • - 60 g lichtbruine suiker;
  • - 40 g fijne suiker;
  • - Een snufje zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de rabarber schoon, snijd de stengels in kleine stukjes en doe ze in een zeef. Bestrooi met suiker en laat 1 uur uitlekken. Verwijder het sap. 

Meng de suiker, de bloem, het amandelpoeder, de bruine suiker en het zout.

Voeg de boterblokjes toe en kneed tot een zanderige textuur.

Leg de rabarber in een gratinschotel, voeg enkele theelepels aardbeienconfituur toe en bestrooi met kruimels. Bak gedurende 30 minuten. Serveer warm.

Het product uit het recept

Aardbeienconfituur - Bonne Maman
Aardbeienconfituur
Deel
Even geduld...