Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
De Herfst
Van Charlène
Als je goed zoekt, heeft elk seizoen zijn charme, die kleine gelukjes die zo typisch zijn en waardoor wij het weten te appreciëren! De regen, de temperaturen die naar beneden duiken, de dagen die korter worden … Het was lange tijd geen grote liefde tussen de herfst en mij. En toen heb ik ervan leren houden. Een beetje, veel, passioneel (bij momenten om gek van te worden ...) tot het een van mijn favoriete seizoenen werd. Fotografie heeft mij daar veel bij geholpen. Het moment vastleggen, de schoonheid, de pracht, de zachtheid ... vereeuwigen. Ik begon anders naar de wereld te kijken en te letten op die kleine alledaagse gelukjes die het leven een stuk aangenamer maken.

Charlène ontmoet Bonne Maman

In de herfst vertraagt het ritme. De natuur verstilt, en ik hou ervan om het spektakel van de bomen met hun schitterende kleuren gade te slaan, om de gevallen bladeren onder mijn voeten te horen ritselen en het rustgevende avondlicht te bewonderen. Ik vind de sfeer van dat seizoen kalmerend. Het nodigt uit om te herbronnen en wat tijd voor onszelf te nemen.

De herfst, dat zijn kaarsen die opnieuw bovengehaald worden voor een intieme sfeer, warme chocomelk, die ik altijd met een beetje slagroom drink, en avonden voor de televisie, lekker warm onder een zachte plaid genesteld! Ik hou van dat behaaglijke gevoel van lekker warm binnen zitten terwijl het buiten hondenweer is!

Het heeft iets heel troostends. En dan hebben we het nog niet over de lekkere gerechtjes die opnieuw hun opwachting maken. Wanneer de bladeren vallen, begint het seizoen van het comfortfood! Pompoensoep met kastanjes is een van mijn zwaktes. Niets zo heerlijk als een dampende kop soep om op te warmen tijdens die avonden die steeds frisser worden! Ik ben ook verzot op gerechten met royaal veel kaas: raclette, tartiflette, kaasfondue … die je met het gezin eet, allemaal samen rond de tafel! Gedeelde momenten die werken als een balsem op de ziel en die deel uitmaken van die kleine herfstpleziertjes die ik koester.

Even geduld...