Ingrediënten voor 4 glaasjes tiramisu
- - 250g mascarpone;
- - 90g Bonne Maman hazelnootpasta;
- - 20cl sterke koude koffie;
- - 2 eieren;
- - 20 boudoirs
Voor de gepocheerde perenkwartjes
- - 1 peer;
- - 100g suiker;
- - 200ml water
Voor de tiramisu:
Scheid de eiwitten van de dooiers. Voeg de hazelnootpasta toe aan de dooiers en klop met een klopper tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals tot een glad mengsel.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig in het vorige mengsel.
Doop de boudoirs in de koffie en leg een eerste laag koekjes op de bodem van elk glas. Bedek met de mascarponecrème en voeg dan nog een laag geweekte koekjes toe. Leg een dunne laag hazelnootpasta bovenop de boudoirs en eindig met de laatste laag crème. Laat een nachtje koelen.
Voor de perenkwartjes:
Schil de peer en snijd hem in de lengte in 4 stukken, zorg ervoor dat je de pitten verwijdert.
Breng het water en de suiker aan de kook, voeg de kwarten toe en laat 10 minuten sudderen.
Controleer of de peren gaar zijn met de punt van een mes.
Bewaar de kwartjes peer in het sap tot het moment van serveren.
Bestrooi de tiramisus vlak voor het serveren met cacaopoeder en leg er een kwartje peer op.
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Kerstmis_benl
Gelegendehen
Momenten_benl
“Zwarte woud” bûche met Bonne Maman hazelnootpasta
Gelegendehen
Nagerechten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Appelbramencrumble met bosbessenconfituur van Bonne Maman
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Valentijnsdag_benl
Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes