Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
“Zwarte woud” bûche met Bonne Maman hazelnootpasta
Voorbereiding Bereidingstijd
Baktijd 10 min
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingrediënten voor de biscuit:

Ingrediënten voor topping en decoratie:

  • - 100ml volle room
  • - 250g mascarpone
  • - 30g poedersuiker
  • - 150g Amarena-kersen
  • - Chocoladekrullen ter decoratie
  • - 1 pot Bonne Maman hazelnootpasta

Om de biscuit voor te bereiden:

Stap 1: Verwarm je oven voor op 180°C. Scheid in twee kommen de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk aan de suiker toe.  

Stap 2: Klop in een andere kom de dooiers met de resterende 40 g suiker en voeg vervolgens de olie, de melk, de bloem, het bakpoeder en 20 g Bonne Maman Spread toe. Meng goed. Voeg met een spatel de eiwitten toe en meng voorzichtig. 

Stap 3: Leg een vel bakpapier op een ovenvaste bakplaat van 40×30 cm en verspreid je mengsel. Bak 10 minuten in de oven op een heteluchtstand.

Stap 4: Leg een vel bakpapier klaar op je werkvlak. Als de biscuit uit de oven komt, draai hem onmiddellijk om op het bakpapier om de luchtige kant van de biscuit te behouden, dit voorkomt dat het geplet wordt.

 

Om de mascarpone-slagroom te bereiden:

Stap 5: Klop de slagroom, mascarpone en poedersuiker in een kom stijf. Schep een genereuze laag over de afgekoelde biscuit en vouw de Amarena-kersen erdoor.  

Stap 6: Rol de biscuit kruislings uit. 

Stap 7: Werk af met de resterende Bonne Maman Hazelnoot- en Cacao spread en versier met chocoladeschaafsel. 

Bewaar op een koele plaats. 

Het product uit het recept

Onze receptideeën

Hazelnootpasta

Momenten_benl

Ontbijt_benl

16 september 2022

Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta

Gebak & Snacks_benl

Abrikozen_benl

Ontbijt_benl

06 april 2022

Kleine Parijse brioches met abrikozenconfituur van Bonne Maman

Gelegendehen

Nagerechten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

04 september 2020

Appelbramencrumble met bosbessenconfituur van Bonne Maman

Deel
Even geduld...