Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes
Voorbereiding 30 min
Baktijd 15 min
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingrediëntenlijst voor de Cacao taartkorst (6 taartjes of een grote taart)

  • - 160g bloem;
  • - 70 g poedersuiker;
  • - 20 g hazelnootpoeder;
  • - 100g boter;
  • - 1 ei;
  • - 20 g ongezoet cacaopoeder;
  • - 1 snufje zout

Ganache met Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta

Afwerking

  • - Chocolade om het taartje te bedekken;
  • - Cacaopoeder;
  • - Praliné

Bereid het cacaodeeg

Stap 1: Bereid het cacaotaartdeeg. Haal de boter uit de koelkast en laat hem bij kamertemperatuur zacht worden. Meng de bloem, poedersuiker, hazelnootpoeder, cacao en zout. Voeg de zachte boter toe en meng. Voeg het ei toe en meng tot je een glad mengsel hebt. Laat 1 uur koelen voor het uitrollen.

Stap 2: Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee vellen bakpapier. Zet het 30 minuten terug in de koelkast om het makkelijker te bewerken. Bereid je taartschelpjes voor, prik ze in met een vork en bak ze 15 minuten op 160°C.

Bereid de ganache

Stap 1: Bereid de ganache. Doe de Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta en de pure chocolade in een kom. In een andere kom voeg je de twee eierdooiers toe.

Stap 2: Kook de room en giet een deel ervan over de eidooiers, meng en voeg dan de rest van de room toe.

Stap 3: Verwarm het romig mengsel in een steelpan om licht in te dikken. Giet het warme mengsel over de chocolade en de Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta, en meng tot een gladde ganache.

Stap 4: Giet de room over de taartschelpen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Stap 5: Bestrooi de taartjes met praliné. Maak chocoladeschijven die iets kleiner zijn dan de taartjes, bestrooi ze met cacao voor een smakelijke look en serveer ze aan je geliefden.

Het product uit het recept

Hazelnootpasta met cacao en metalen smeermesje - Bonne Maman
Hazelnootpasta met cacao en metalen smeermesje

Onze receptideeën

Hazelnootpasta

Lichtmis

Momenten_benl

Ontbijt_benl

14 januari 2023

Luipaardpannenkoeken met Bonne Maman Hazelnoot en Cacaopasta

Aardbeien

Ontbijt_benl

Rode vruchten_benl

17 mei 2022

Granola bowl met aardbeienconfituur van Bonne Maman

Abrikozen_benl

Ontbijt_benl

02 oktober 2022

Melkbroodjes met abrikozenconfituur

Deel
Even geduld...