Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Tiramisu met hazelnootpasta en kwartjes van gepocheerde peer

Ingrediënten voor 4 glaasjes tiramisu

Voor de gepocheerde perenkwartjes

  • - 1 peer;
  • - 100g suiker;
  • - 200ml water

Voor de tiramisu:

Scheid de eiwitten van de dooiers. Voeg de hazelnootpasta toe aan de dooiers en klop met een klopper tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals tot een glad mengsel.

Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig in het vorige mengsel.

Doop de boudoirs in de koffie en leg een eerste laag koekjes op de bodem van elk glas. Bedek met de mascarponecrème en voeg dan nog een laag geweekte koekjes toe. Leg een dunne laag hazelnootpasta bovenop de boudoirs en eindig met de laatste laag crème. Laat een nachtje koelen.

 

Voor de perenkwartjes:

Schil de peer en snijd hem in de lengte in 4 stukken, zorg ervoor dat je de pitten verwijdert.

Breng het water en de suiker aan de kook, voeg de kwarten toe en laat 10 minuten sudderen.

Controleer of de peren gaar zijn met de punt van een mes.

Bewaar de kwartjes peer in het sap tot het moment van serveren.

Bestrooi de tiramisus vlak voor het serveren met cacaopoeder en leg er een kwartje peer op.

Product uit het recept

Onze receptideeën

Hazelnootpasta

Kerstmis_benl

Gelegendehen

Momenten_benl

14 december 2022

“Zwarte woud” bûche met Bonne Maman hazelnootpasta

Gelegendehen

Nagerechten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

04 september 2020

Appelbramencrumble met bosbessenconfituur van Bonne Maman

Hazelnootpasta

Momenten_benl

Valentijnsdag_benl

13 februari 2023

Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes

Deel
Even geduld...