Voor 4 personen:
- - 1 pak filodeeg;
- - 1/2 rode ajuin;
- - 300g brie;
- - Bramengelei van Bonne Maman;
- - 60g Grenoble walnoten
Stappen:
Pel en snipper de rode ui fijn en plet de walnoten.
Leg een vel filodeeg voor je en snijd het in tweeën. Zo krijg je een halve maanvorm. Vouw de ronde kant om tot een rechthoekige strook van ongeveer 6 cm breed.
Snijd de brie in vierkantjes van +/- 1,5 cm.
Leg 1 stukje brie op een hoek van de strook.
Beleg met een beetje bramengelei, een beetje gesnipperde ajuin en wat gehakte walnoten.
Vouw het filodeeg één keer om en vouw de hoek naar binnen. Herhaal de handeling om een driehoek te vormen en eindig door het vel baksteendeeg in de samosa te wurmen.
Maak alle hapjes op dezelfde manier. Leg de samosa’s op een ovenvaste plaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met de overgebleven gehakte walnoten.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende +/-10 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
Ze moeten goudbruin zijn.
Onze receptideeën
Confituren
Gebak & Snacks_benl
Ontbijt_benl
Bolusgebakjes met confituur
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta
Confituren
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman