Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Samosa's van brie, walnoot en bramengelei van Bonne Maman

Voor 4 personen:

Stappen:

Pel en snipper de rode ui fijn en plet de walnoten.

Leg een vel filodeeg voor je en snijd het in tweeën. Zo krijg je een halve maanvorm. Vouw de ronde kant om tot een rechthoekige strook van ongeveer 6 cm breed.

Snijd de brie in vierkantjes van +/- 1,5 cm.

Leg 1 stukje brie op een hoek van de strook.

Beleg met een beetje bramengelei, een beetje gesnipperde ajuin en wat gehakte walnoten.

Vouw het filodeeg één keer om en vouw de hoek naar binnen. Herhaal de handeling om een driehoek te vormen en eindig door het vel baksteendeeg in de samosa te wurmen.

Maak alle hapjes op dezelfde manier. Leg de samosa’s op een ovenvaste plaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met de overgebleven gehakte walnoten.

Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende +/-10 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.

Ze moeten goudbruin zijn.

Het product uit het recept

Bramengelei - Bonne Maman
Bramengelei

Onze receptideeën

Confituren

Gebak & Snacks_benl

Ontbijt_benl

13 juli 2023

Bolusgebakjes met confituur

Hazelnootpasta

Momenten_benl

Ontbijt_benl

16 september 2022

Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta

Confituren

Momenten_benl

Rode vruchten_benl

10 November 2023

Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman

Deel
Even geduld...