Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Rode bietensalade met rabarberconfituur van Bonne Maman, gekarameliseerde sjalotten, pancetta & burrata

Voor 4 personen:

  • - 4 vacuüm verpakte gekookte bieten;
  • - 200 g pancetta;
  • - 2 sjalotten;
  • - Enkele slablaadjes;
  • - 4 burrata;
  • - 3 el rabarberconfituur;
  • - 150 g de salade;
  • - 1 el citroensap;
  • - Olijfolie;
  • - Zout en peper

Stappen:

Bak de pancetta, in kleine stukjes gesneden, in een koekenpan. Begin te bakken op een laag vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Zet opzij.

Snijd de sjalot fijn. Karameliseer deze in dezelfde pan in een drupje olijfolie of boter. Zet opzij.

Snijd de rode biet in 8 partjes.

Doe terug in de pan en voeg 3 el olijfolie en de rabarberconfituur toe. Verwarm 2 minuten op laag vuur.

Voeg de partjes biet toe en bak ze 2 tot 3 minuten, zodat ze goed bedekt zijn met het olie- en confituurmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stop met koken en besprenkel met citroensap.

Leg de burrata in het midden van elk bord, voeg een paar blaadjes sla toe en schik de partjes biet eromheen.

Bestrooi elk bord met gegrilde pancetta en gekarameliseerde sjalotten.

Vang het kookvocht op en giet het over de burrata.

Product uit het recept

Rabarberconfituur - Bonne Maman
Rabarberconfituur

Onze receptideeën

Moederdag

Gelegendehen

Momenten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

30 april 2022

Aardbeientaart met Bonne Maman-aardbeienconfituur

Moederdag

Aardbeien

Gelegendehen

Momenten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

04 mei 2022

Aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena

Deel
Even geduld...