Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena

Voor de biscuit:

  • 100g bloem
  • 100g suiker
  • 25g boter
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract

Voor de verbenasiroop:

  • 30g suiker
  • 30g water
  • 1 handvol verbena-kruid

Voor de vanillecrème:

  • 450g vanille sojamelk
  • 60g suiker
  • 25g maïszetmeel
  • 2 eetlepels agar-agar
  • ½ vanillestokje
  • 125g cacaoboter

Voor de afwerking:

Ontdek ons recept voor aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena. Een heerlijk zomers gebak!

 

De ingrediëntenlijst is voor 4 personen.

Bereidingstijd: 40 minuten

Afkoeltijd: 2 uur

 

Stap 1: Scheid het eigeel van het eiwit. Meng in een kom de dooiers met de suiker, het vanille-extract en de bloem. Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe aan het vorige mengsel.

Stap 2: Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten op 190°C.

Stap 3: Om de vanillecrème te maken, meng je in een steelpan de sojamelk met de suiker, het maïszetmeel, de geschaafde vanille en de agar-agar. Breng het mengsel ongeveer 1 minuut aan de kook (dit is nodig om de agar-agar te activeren). Giet het mengsel in een kom, voeg de cacaoboter toe en mix met een staafmixer om het goed te mengen. Laat dan afkoelen.

Stap 4: Snij met een metalen ring 2 schijven uit de biscuit. Plaats een strook acetaatfolie in je vorm, dan een eerste biscuitschijf. Doordrenk het met de verbenasiroop en smeer er dan een laagje Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena op.

Stap 5: Leg de doormidden gesneden aardbeien rond de rand van de cirkel en voeg dan de vanillecrème toe zodat alles bedekt is. Plaats vervolgens ook aardbeien in het midden en bedek deze ook met de crème. Zorg ervoor dat er wat vanillecrème overblijft voor de bovenkant van de taart. Leg de tweede biscuit nu ook in de cirkel, bedek het met vanillecrème en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 6: Versier je aardbeientaart: verwarm een beetje Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena om het vloeibaarder te maken en maak met een lepel stippen op de bovenkant. Schik de overige aardbeien en de verbenablaadjes bovenop de taart.

Je aardbeientaart is klaar om te serveren!

Het product uit het recept

Aardbeien met verbena - Bonne Maman
Aardbeien met verbena

Onze recepten

Moederdag

Gelegendehen

Momenten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

30 april 2022

Aardbeientaart met Bonne Maman-aardbeienconfituur

Abrikozen_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

04 september 2020

Gevulde croissants met aardbeien- en abrikozenconfituur van Bonne Maman

Gebak & Snacks_benl

Abrikozen_benl

Ontbijt_benl

06 april 2022

Kleine Parijse brioches met abrikozenconfituur van Bonne Maman

Deel
Even geduld...