Voor de pannenkoeken:
- - 200g tarwebloem;
- - 40 g suiker;
- - 4 eieren;
- - 50 g boter;
- - 50 cl melk
Stap 1: Begin met het bereiden van de hazelnootboter. Smelt de boter in een steelpan onder voortdurend kloppen. Wanneer het begint te schuimen en een mooie amberkleur krijgt, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.
Stap 2: Meng de tarwebloem, suiker, eieren en melk in een kom. Giet de hazelnootboter door een fijne zeef.
Mix het mengsel in een blender of staafmixer.
Stap 3: Koel gedurende 1 uur. Giet het mengsel in een diepvrieszakje of in een flexibele fles met een fijn spuitmondje (zoals die gebruikt worden voor mosterd of ketchup in restaurants).
Stap 4: Verhit de hartvormige koekenpan. Wanneer de pan heet is, leg je er een klontje boter op en maak je een kantpatroon door de stroom pannenkoekenbeslag uit je diepvrieszakje of -fles aan te passen. Bak een paar minuten aan beide kanten.
Je kunt ook volledige pannenkoeken bakken. Leg een volledige pannenkoek op een bord, bedek met Bonne Maman Mara des Bois aardbeienconfituur en bedek met een kanten pannenkoek voor het opdienen!
Opmerking: Swirls, tekeningen, vierkantjes – laat je fantasie de vrije loop!
Onze receptideeën
Lichtmis
Desserts_benl
Smeerpasta
Pannenkoek met bananenmaki's met pindapasta
Hazelnootpasta
Lichtmis
Desserts_benl
Pannenkoeken met kastanjebloem en Hazelnootpasta met cacao
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta