Ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag
- - 200gr bloem;
- - 40gr suiker;
- - 1 snufje zout;
- - 1 vanillestokje;
- - 3 eieren;
- - 500ml melk;
- 70g boter
Ingrediënten voor de vulling
- - Bonne Maman Aardbeienconfituur;
- - Chantilly (zelfgemaakt);
- - 200gr aardbeien;
- Amandelschilfers
Bereiding van het recept:
Stap 1: Doe de bloem, de suiker, het zout en de zaadjes van het vanillestokje in een kom (hiervoor snijd je het stokje doormidden en schraap je de zaadjes eruit met de achterkant van een mes).
Stap 2: Mix en voeg de eieren toe, dan beetje bij beetje de melk. Goed mengen om klonters te voorkomen. Eindig met de gesmolten boter en meng opnieuw.
Stap 3: Laat minstens 1 uur rusten.
Stap 4: Verwarm je Tefalpan op middelhoog vuur. Wacht tot het warmtesignaal: de rode cirkel in het midden, helemaal rood is. Je hoeft geen extra ingrediënten toe te voegen zodat de pannenkoek niet aan de pan blijft plakken.
Stap 5: Giet een lepel pannenkoekenbeslag in de hete pan. Verdeel het beslag gelijkmatig in de pan. Als het beslag van kleur verandert, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant even lang.
Stap 6: Herhaal deze stap totdat het beslag klaar is.
Stap 7: Beleg je pannenkoek met een flinke eetlepel Bonne Maman Aardbeienconfituur, een lepel slagroom, een paar gesneden aardbeien en een handvol amandelschilfers.
Stap 8: Vouw tenslotte je crêpe doormidden en rol hem op tot een kegeltje. Laat het smaken!
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta
Hazelnootpasta
Lichtmis
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Luipaardpannenkoeken met Bonne Maman Hazelnoot en Cacaopasta
Aardbeien
Hazelnootpasta
Lichtmis
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Spiraalpannenkoeken met cacao en Bonne Maman Hazelnoot en Cacao pasta