Voor de panna cotta (6 glaasjes):
- - 25 cl slagroom;
- - 15 cl melk;
- - 25 g fijne suiker;
- - 2 blaadjes gelatine
Om te serveren:
- - 1 takje munt;
- - 1 pot klassieke abrikozenconfituur van Bonne Maman;
- - 1 el oranjebloesem
Week de gelatineblaadjes in een kom water.
Giet de room, melk en suiker in een steelpan en laat koken.
Knijp de gelatine uit in je handen om het water te verwijderen en meng met de rest van het mengsel. Klop tot de vloeistof glad is.
Voeg de oranjebloesem toe en verdeel de panna cotta over kleine glaasjes en laat minstens 2 tot 3 uur in de koelkast staan.
Werk voor het serveren af met 1 flinke eetlepel abrikozenjam en een paar takjes gehakte munt.
Onze receptideeën
Confituren
Abrikozen_benl
Biscotti met abrikozenconfituur Intense
Confituren
Abrikozen_benl
Zelfgemaakte ijsthee met intense abrikozenconfituur
Confituren
Abrikozen_benl
Huisgemaakte abrikozenconfituur