Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Biscotti met abrikozenconfituur Intense

Ingrediënten voor ongeveer 20 tot 25 koekjes

  • - 250g bloem ;
  • - 125g hele, ongepelde amandelen ;
  • - 2 eieren ;
  • - 150g kristalsuiker ;
  • - enkele druppels bittere amandelextract of 1 theelepel orgeatsiroop ;

Voor de afwerking

Stappen:

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de eieren, het amandelextract en de suiker in een grote kom en mix met een mixer tot de suiker is opgelost.

Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf kloppen.

Voeg de amandelen toe en meng opnieuw.

Vorm een of twee balletjes op een vel bakpapier. Zorg dat je handen nat zijn zodat je het deeg beter kan bewerken.

Bak gedurende 40 minuten, haal dan het deeg uit de oven en snijd onmiddellijk in plakken van ongeveer 1cm dik (een broodmes is hier ideaal voor).

Zet de oven hoger op 180°C, leg de plakken uit en bak ze 10 minuten, draai ze dan om en bak ze nog eens 10 minuten om uit te drogen en bruin te worden.

Het product uit het recept

Abrikoos Intense - Bonne Maman
Abrikoos Intense
Deel
Even geduld...