Ingrediëntenlijst:
- - 60g bruine suiker;
- - 100g zachte boter;
- - 1 ei;
- - 200g bloem;
- - 60g chocolade chips;
- - 1 theelepel zout;
- - 20g donkere chocolade;
- - 45cl volle room;
- - 2 eiwitten;
- - 100g pure chocolade;
- - 150g Bonne Maman smeerpasta;
Ontdek ons gastronomisch recept om Pasen te vieren met je familie! Een geweldig dessert voor jong en oud.
Om de bloemkoekjes te bereiden:
Stap 1: Meng de bloem, de bruine suiker en het zout in een kom. Voeg de zachte boter en het ei toe. Kneed vervolgens het deeg en voeg de chocoladeschilfers toe. Zodra je een gelijkmatige bal hebt, bestrooi je je werkvlak en rol je het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik.
Stap 2: Snijd je bloemen uit met een cookie cutter (voor dit recept, 11,5cm diameter). Om in de vorm van een kopje te bakken, leg je de bloemen op de achterkant van muffin- of cupcakevormpjes met een diameter van ongeveer 8 cm. Bak gedurende 10 tot 12 minuten op 180°C.
Stap 3: Zodra de bloemenkoekjesbekers uit de oven zijn, is het belangrijk om te wachten tot ze zijn afgekoeld voordat je de vorm verwijdert. Smelt 20 g pure chocolade en bestrijk de binnenkant van de koekjesbekers. Zo worden ze waterdicht. Laat vervolgens drogen. Voor een snellere uitharding kan je de kopjes in de koelkast zetten.
De Bonne Maman smeermousse bereiden:
Deze mousse wordt in twee stappen gemaakt, met de creatie van een ganache die de mousse goed vasthoudt.
Stap 4: Kook in een steelpan 25 cl volle room. Doe vervolgens in een cul de poule 100 g pure chocolade in stukjes. Giet er 1⁄3 van de room bij, wacht enkele minuten tot de chocolade gesmolten is en emulgeer tot een gladde massa. Voeg de rest van de room in 2 porties toe, zonder het vet van de room te vergeten dat gewoonlijk op de zijkanten van de pan achterblijft. Voeg tot slot de Bonne Maman smeerpasta toe.
Stap 5: Laat je ganache afkoelen, wikkel in plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast. Ideaal is een nacht lang afkoelen.
Stap 6: Klop 20 cl zeer koude volle room op tot een slagroom en spatel er voorzichtig 2 stijfgeklopte eiwitten door. Haal de ganache 15 minuten voordat je ermee gaat werken uit de koelkast en klop hem op met een elektrische mixer gedurende 5 tot 10 minuten.
Voeg het slagroom-wit mengsel voorzichtig toe aan de ganache. Je Bonne Maman smeermousse is klaar. Het is 48 uur houdbaar in de koelkast.
Stap 7: Met behulp van een spuitzak kan je je koekjesbekers met bloemen garneren, voordat je ze versiert met kleine chocolade-eitjes, praliné en eetbare bloemen.
Je paasrecept is klaar! Geniet ervan met heel de familie!
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Lichtmis
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Luipaardpannenkoeken met Bonne Maman Hazelnoot en Cacaopasta
Moederdag
Aardbeien
Gelegendehen
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena
Gelegendehen
Momenten_benl
Proef_benl
Bonne Maman botermadeleines met citroen meringue