Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Bonne Maman botermadeleines met citroen meringue
Voorbereiding 20 min
Baktijd Geen baktijd
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingrediënten voor het citroenglazuur:

Ingrediënten voor de citroenpudding:

  • - 80ml citroensap;
  • - 2 grote eieren;
  • - 100g poedersuiker;
  • - 100g maïsmeel/maïzena;
  • - 100g boter;

Ingrediënten voor de Italiaanse meringue:

  • - Wit van 2 eieren;
  • - 125g witte suiker;
  • - 75ml water;

Stap 1: Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop je madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze 5 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen zodat het glazuur kan drogen.  

Stap 2: Maak de citroenpudding. Giet het citroensap in een steelpan en meng de eieren, poedersuiker en maïzena in een kom. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Giet de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot het stevig en romig is. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde pudding.  

Stap 3:  Maak de meringue. Verwarm de suiker in een steelpan en het water tot de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten op en giet de siroop er in een straal bij. Klop tot de meringue is afgekoeld.  

Stap 4: Om af te werken spuit je de meringue op je madeleines en ga je er snel met de brander overheen om ze te kleuren. Doe er dan de citroenpudding bij en versier met wat citroenschil.

Het product uit het recept

Doos van 15 botermadeleines - Bonne Maman
Doos van 15 botermadeleines

Onze receptideeën

Desserts_benl

Momenten_benl

Rode vruchten_benl

23 februari 2023

Beignets met Frambozen- en rodebessengelei van Bonne Maman

Hazelnootpasta

Kerstmis_benl

Gelegendehen

Momenten_benl

14 december 2022

“Zwarte woud” bûche met Bonne Maman hazelnootpasta

Aardbeien

Momenten_benl

Ontbijt_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

22 juni 2022

Chiapudding met Bonne Maman-aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...