Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept: kip met pindapasta met stukjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • - 800 g kipfilet;
  • - 100 g gezouten pinda's;
  • - 20 cl kokosmelk;
  • - 10 cl water;
  • - 3 cm gember;
  • - 1 gele ui;
  • - 3 teentjes knoflook;
  • - 3 el pindapasta;
  • - 2 el tomatenpuree;
  • - 3 el sojasaus;
  • - 3 el arachideolie;
  • - Sap van 1/2 citroen;
  • - Piment d'Espelette;
  • - Peper

Stappen:

Snijd de kipfilets in blokjes van +/- 2 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember met een theelepel.

Giet de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur aan alle kanten bruin. Zet apart.

Giet in dezelfde pan de resterende olie en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur tot hij doorschijnend is. Voeg de gepelde en geraspte gember toe en bak nog 3 minuten voordat je de knoflook, tomatenpuree en pindapasta, peper en Piment d’Espelette naar smaak toevoegt.

Meng alles en besprenkel met sojasaus. Laat 3-4 minuten koken en giet dan de kokosmelk en het water erbij.

Meng opnieuw, voeg dan de helft van de gemalen pinda’s en de kipblokjes toe en laat 15 minuten koken op een middelhoog vuur, af en toe roeren.

Besprenkel voor het opdienen met citroensap en roer nogmaals.

Serveer met gekookte rijst en bestrooi met de overgebleven gemalen pinda’s.

Het product uit het recept

Pindapasta met stukjes en metalen smeermesje - Bonne Maman
Pindapasta met stukjes en metalen smeermesje

Onze receptideeën

Desserts_benl

Chocolade

Smeerpasta

15 januari 2024

Brownie met Bonne Maman pindapasta

Confituren

Momenten_benl

Rode vruchten_benl

10 November 2023

Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman

Aardbeien

Confituren

13 juli 2023

Huisgemaakte aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...