Ingrediënten voor 4 personen:
- - 800 g kipfilet;
- - 100 g gezouten pinda's;
- - 20 cl kokosmelk;
- - 10 cl water;
- - 3 cm gember;
- - 1 gele ui;
- - 3 teentjes knoflook;
- - 3 el pindapasta;
- - 2 el tomatenpuree;
- - 3 el sojasaus;
- - 3 el arachideolie;
- - Sap van 1/2 citroen;
- - Piment d'Espelette;
- - Peper
Stappen:
Snijd de kipfilets in blokjes van +/- 2 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember met een theelepel.
Giet de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur aan alle kanten bruin. Zet apart.
Giet in dezelfde pan de resterende olie en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur tot hij doorschijnend is. Voeg de gepelde en geraspte gember toe en bak nog 3 minuten voordat je de knoflook, tomatenpuree en pindapasta, peper en Piment d’Espelette naar smaak toevoegt.
Meng alles en besprenkel met sojasaus. Laat 3-4 minuten koken en giet dan de kokosmelk en het water erbij.
Meng opnieuw, voeg dan de helft van de gemalen pinda’s en de kipblokjes toe en laat 15 minuten koken op een middelhoog vuur, af en toe roeren.
Besprenkel voor het opdienen met citroensap en roer nogmaals.
Serveer met gekookte rijst en bestrooi met de overgebleven gemalen pinda’s.
Onze receptideeën
Desserts_benl
Chocolade
Smeerpasta
Brownie met Bonne Maman pindapasta
Confituren
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman
Aardbeien
Confituren
Confitures
Huisgemaakte aardbeienconfituur