Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Hartvormige taart op basis van biscuit, slagroom en Bonne Maman Karamel met Chocolade
Voorbereiding 20 minuten + 1 uur rust
Baktijd 15 minuten
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk

Ingrediënten voor het chocolade korstdeeg

  • - 90 g poedersuiker ;
  • - 25 g ongezoet cacaopoeder ;
  • - 120 g boter ;
  • - 2 g zout ;
  • - 30 g amandelpoeder ;
  • - 1 ei ;
  • - 210 g bloem

Ingrediënten voor de chocoladeganache

  • - 7 cl vloeibare room ;
  • - 90 g pure chocolade

Ingrediënten voor de slagroom

Ingrediënten voor de gekarameliseerde pecannoten

  • - 130 g suiker ;
  • - 60 g pecannoten

Verras jouw geliefde voor valentijn met deze heerlijke taart gevuld met chocolade ganache en slagroom, overgoten met de Bonne Maman Karamel met Chocolade.

Stap 1: Bereid het chocolade-zandkoekjesdeeg: meng de boter, poedersuiker, cacao, zout, amandelpoeder en bloem. Voeg dan het ei toe en blijf mixen.

Stap 2: Vorm het deeg tot een bal, duw het plat en verpak het in huishoudfolie. Plaats het 1 uur in de koelkast.

Stap 3: Bereid ondertussen de chocolade ganache door de chocolade te smelten in 7 cl vloeibare room. Laat afkoelen en klop dan de ganache op. Giet het in een spuitzak met een geribbelde punt.

Stap 4: Bereid de slagroom: klop de koude room op met de poedersuiker. Van zodra het een goede consistentie heeft, verdeel je het in tweeën. Houd de helft van de slagroom apart en klop in de tweede helft 3 eetlepels Bonne Maman Karamel met Chocolade.. Giet de slagroom in twee spuitzakken met een gladde punt. 

Stap 5: Bereid tenslotte de gekarameliseerde pecannoten. Smelt de suiker in een steelpan tot de karamel amberkleurig wordt en giet de pecannoten erbij.

Roer de pecannoten door de karamel. Spreid ze uit op een vel bakpapier. Als ze zijn afgekoeld, hak je ze grof.

Stap 6: Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit met een deegroller. Snijd met behulp van een sjabloon 2 hartjes uit het deeg. Leg ze op bakpapier en bak ze 15 minuten op 180°C. Met het overtollige deeg kun je kleine zandkoekjes uitsnijden. 

Stap 7: Versier de harten met de chocoladeganache en de slagroom. Voeg dan een beetje Bonne Maman Karamel met Chocolade toe en bestrooi met pecannoten. Je kan deze harten het beste op het moment zelf serveren, maar je kan ze ook 2 of 3 uur van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

Jouw valentijnsdessert is klaar! Geniet ervan!

Het product uit het recept:

Karamel met Chocolade - Bonne Maman
Karamel met Chocolade

Onze receptideeën

Hazelnootpasta

Momenten_benl

Ontbijt_benl

16 september 2022

Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta

Aardbeien

Momenten_benl

Ontbijt_benl

Rode vruchten_benl

02 oktober 2022

Verloren brood met aardbeienconfituur

Gebak & Snacks_benl

Smaak_benl

25 februari 2022

Zebracake met KaramelPraliné

Deel
Even geduld...