Ingrediënten voor een brownie van 20x20 cm:
- - 180 g pure chocolade;
- - 180 g zachte boter;
- - 180g rietsuiker;
- - 3 grote eieren;
- - 1 theelepel vanille-extract;
- - 1 theelepel natriumbicarbonaat;
- - 1 theelepel zout;
- - 150 g tarwebloem;
- - 20 g bittere cacao;
- - 120 g Bonne Maman pindapasta
Stappen:
Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht.
Beboter en bloem (of bekleed) een vierkante bakvorm van 20×20 cm.
Smelt de boter en chocolade in een bain-marie.
Eenmaal gesmolten, meng met de suiker in een kom.
Laat een beetje afkoelen en voeg dan de eieren en het vanille-extract toe.
Zeef in een andere kom de bloem, cacao en zout en voeg het natriumbicarbonaat toe.
Roer het chocolademengsel door het bloemmengsel en zorg ervoor dat je niet te veel mengt.
Giet het mengsel in de vorm en strijk glad.
Verwarm de pindapasta een beetje en giet dan enkele lepels over het mengsel.
Maak met een houten prikker spiraaltjes om de pindapasta te mengen en lichtjes te verspreiden.
Bak gedurende 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven.
Het resultaat moet een licht smeuïge kern zijn.
Laat de brownie afkoelen op een rooster voordat je hem in kleine vierkantjes snijdt.
Onze receptideeën
Sinaasappels
Confituren
Huisgemaakte sinaasappelconfituur
Hazelnootpasta
Desserts_benl
Pasen
Pâte à tartiner
Gelegendehen
Kopje koekjes met mousse van Bonne Maman smeerpasta
Hazelnootpasta
Lichtmis
Desserts_benl
Pannenkoeken met kastanjebloem en Hazelnootpasta met cacao