Ingrediënten voor het citroenglazuur:
- - 30ml citroensap;
- - 100g poedersuiker;
- - 1 doos van 15 botermadeleines;
Ingrediënten voor de citroenpudding:
- - 80ml citroensap;
- - 2 grote eieren;
- - 100g poedersuiker;
- - 100g maïsmeel/maïzena;
- - 100g boter;
Ingrediënten voor de Italiaanse meringue:
- - Wit van 2 eieren;
- - 125g witte suiker;
- - 75ml water;
Stap 1: Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop je madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze 5 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen zodat het glazuur kan drogen.
Stap 2: Maak de citroenpudding. Giet het citroensap in een steelpan en meng de eieren, poedersuiker en maïzena in een kom. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Giet de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot het stevig en romig is. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde pudding.
Stap 3: Maak de meringue. Verwarm de suiker in een steelpan en het water tot de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten op en giet de siroop er in een straal bij. Klop tot de meringue is afgekoeld.
Stap 4: Om af te werken spuit je de meringue op je madeleines en ga je er snel met de brander overheen om ze te kleuren. Doe er dan de citroenpudding bij en versier met wat citroenschil.
Onze receptideeën
Desserts_benl
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Beignets met Frambozen- en rodebessengelei van Bonne Maman
Hazelnootpasta
Kerstmis_benl
Gelegendehen
Momenten_benl
“Zwarte woud” bûche met Bonne Maman hazelnootpasta
Aardbeien
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Chiapudding met Bonne Maman-aardbeienconfituur