Ingrediënten voor ongeveer 12 beignets
- - 500 g bloem;
- - 20 g verse bakkersgist;
- - 2 zakjes vanillesuiker;
- - 1 snuifje zout;
- - 60 g boter, verzacht;
- - 2 eieren;
- - 250 ml melk;
- - Kleine potjes Bonne Maman Frambozen- en rodebessengelei
Bereiding
Meng de bloem, de verkruimelde gist, de vanillesuiker en het zout in een kom.
Voeg vervolgens beetje bij beetje de zachte boter, de losgeklopte eieren en de melk toe. Bewerk het deeg goed zodat het homogeen, glad en minder plakkerig wordt. (Als je een keukenrobot hebt,, gebruik dan de plaat of de haak).
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
Na 1 uur, kneed je het deeg opnieuw en rol je het op het met bloem bestoven werkvlak uit tot ongeveer 1 cm dik. Snijd er met een koekjessnijder cirkels van 6 cm doorsnee uit en leg ze op een ingevette bakplaat. Laat nog 45 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verhit wat frituurolie en leg, wanneer deze heet is, de donuts voorzichtig in de olie; ze zullen snel opzwellen en kleuren. Draai ze om zodat ze overal goudbruin zijn en laat ze uitlekken op absorberend papier. Laat ze afkoelen voordat je ze bedekt met Bonne Maman Frambozengelei en bestrooit met poedersuiker.
Warm of koud, zijn ze zacht en heerlijk.
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Valentijnsdag_benl
Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta
Gelegendehen
Momenten_benl
Valentijnsdag_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Proef_benl
Hartjes met frambozenconfituur van Bonne Maman