Ingrediënten voor 4 abrikozenkoeken:
- - 1 vierkant vel bladerdeeg;
- - 12 abrikozenhelften op siroop;
- - Cassonade (“kinnekessuiker”) of bruine suiker;
- - 1 pot Abrikoos Intense-confituur van Bonne Maman;
- - 1 ei voor de goudgele kleur
Voor de banketbakkersroom:
- - 25 cl melk;
- - 1 vanillestokje;
- - 50 g griessuiker;
- - 3 eierdooiers;
- - 15 g maïzena
Stappen:
1. Maak eerst de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de melk met het stokje en de vanillezaadjes in een steelpan.
2. Klop de eierdooiers en suiker in een kom tot ze wit worden. Voeg de maïzena toe. Haal het vanillestokje uit de warme melk en giet 1/3 van de melk in de kom bij de geklopte eierdooiers. Klop tot een gladde massa. Giet vervolgens de rest van de melk erbij.
3. Giet de inhoud van de kom terug in de steelpan en verwarm de room op een laag vuur. Klop voortdurend tot de room dik wordt.
4. Giet de banketbakkersroom in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen.
5. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant met randen van 26 cm en snijd er 4 vierkanten uit. Smeer een laag banketbakkersroom in het midden, gevolgd door een laag Abrikoos Intense-confituur van Bonne Maman. Leg de halve abrikozen erop. Bestrijk de twee uiteinden van het bladerdeeg met losgeklopt ei en vouw ze over het midden. Knijp ze goed samen om ze te sluiten. Bestrijk de rest van het deeg met het ei en strooi er de cassonade over. Bak 15 à 20 minuten in de oven op 180 °C.
Onze receptideeën:
Confituren
Abrikozen_benl
Biscotti met abrikozenconfituur Intense
Confituren
Gebak & Snacks_benl
Ontbijt_benl
Bolusgebakjes met confituur
Confituren
Abrikozen_benl
Huisgemaakte abrikozenconfituur