Ingrediënten voor de biscuit:
- - 5 eieren
- - 100g suiker
- - 60ml plantaardige olie
- - 60ml volle melk
- - 90g bloem
- - 1 theelepel bakpoeder
- - 20g Bonne Maman hazelnootpasta
Ingrediënten voor topping en decoratie:
- - 100ml volle room
- - 250g mascarpone
- - 30g poedersuiker
- - 150g Amarena-kersen
- - Chocoladekrullen ter decoratie
- - 1 pot Bonne Maman hazelnootpasta
Om de biscuit voor te bereiden:
Stap 1: Verwarm je oven voor op 180°C. Scheid in twee kommen de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk aan de suiker toe.
Stap 2: Klop in een andere kom de dooiers met de resterende 40 g suiker en voeg vervolgens de olie, de melk, de bloem, het bakpoeder en 20 g Bonne Maman Spread toe. Meng goed. Voeg met een spatel de eiwitten toe en meng voorzichtig.
Stap 3: Leg een vel bakpapier op een ovenvaste bakplaat van 40×30 cm en verspreid je mengsel. Bak 10 minuten in de oven op een heteluchtstand.
Stap 4: Leg een vel bakpapier klaar op je werkvlak. Als de biscuit uit de oven komt, draai hem onmiddellijk om op het bakpapier om de luchtige kant van de biscuit te behouden, dit voorkomt dat het geplet wordt.
Om de mascarpone-slagroom te bereiden:
Stap 5: Klop de slagroom, mascarpone en poedersuiker in een kom stijf. Schep een genereuze laag over de afgekoelde biscuit en vouw de Amarena-kersen erdoor.
Stap 6: Rol de biscuit kruislings uit.
Stap 7: Werk af met de resterende Bonne Maman Hazelnoot- en Cacao spread en versier met chocoladeschaafsel.
Bewaar op een koele plaats.
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met appels, kruiden en Bonne Maman-hazelnootpasta
Gebak & Snacks_benl
Abrikozen_benl
Ontbijt_benl
Kleine Parijse brioches met abrikozenconfituur van Bonne Maman
Gelegendehen
Nagerechten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Appelbramencrumble met bosbessenconfituur van Bonne Maman