De madeleines :
- - 250 g bloem;
- - 5 g bakpoeder;
- - 200 g rietsuiker;
- - 6 cl melk;
- - 3 eieren;
- - 125 g boter;
- - 4 el crunchy smeerpasta.
De versiering:
- - 200 g witte chocolade;
- - 50 g pure chocolade.
Bereiging:
1. Smelt de boter. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de eieren in een grote kom. Voeg de melk toe, dan de boter en als laatste de smeerpasta.
2. Meng tot een gladde massa.
3. Vul de madeleinevormpjes en laat staan terwijl je de de oven voorverwarmt op 180°C.
4. Zet 12 minuten in de oven: het deeg moet een bobbel vormen en mooi bruin zijn.
5. Haal de madeleines uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Om de spookjes te versieren:
1. Smelt de witte en pure chocolade in twee aparte kommen.
2. Smeer met een lepel voorzichtig een kleine hoeveelheid witte chocolade over de madeleines om de spoken te maken en teken zigzaglijnen op de madeleines om de mummies te maken.
3. Gebruik de pure chocolade om de ogen te maken.
4. Laat nu je creativiteit de vrije loop.
Onze receptideeën:
Gelegendehen
Momenten_benl
Proef_benl
Bonne Maman botermadeleines met citroen meringue
Desserts_benl
Chocolade
Smeerpasta
Brownie met Bonne Maman pindapasta
Chocolade
Smeerpasta
Recept: Koekjes met Pindapasta met Cacao van Bonne Maman