Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recette : portobello burger met rode kool en pindasaus

Voor 4 personen:

  • - 4 hamburgerbroodjes;
  • - 200 g gesneden rode kool;
  • - Zout en peper;
  • - 2 el rijstazijn;
  • - Veldsla;
  • - 1 portobello

Voor de saus:

  • - 2 eetlepels arachideolie;
  • - 1 gele ui, gesnipperd;
  • - 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • - 1 eetlepel geraspte verse gember;
  • - 1 snufje chilipasta;
  • - 1 eetlepel tomatenpuree;
  • - 4 eetlepels Bonne Maman pindakaas;
  • - 10 cl water

Bereid de rode kool:

Snijd de rode kool in dunne plakjes met een mandoline.

Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met de rijstazijn. Zet apart.

 

Bereid de saus:

Verhit de arachideolie in een pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe, roer en bak 2 tot 3 minuten op laag vuur.

Voeg de chilipasta, tomatenpuree en pindakaas toe en roer.

Voeg het water toe, roer en laat 5 minuten sudderen. Zet opzij

 

Bestrijk de portobello’s met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak in de oven of pan.

Snijd het hamburgerbroodje doormidden en rooster de kruimkant in een pan.

Besmeer beide kanten met pindasaus, leg de rode kool, portobello en veldsla erop en sluit af.

Het product uit het recept

Gladde pindapasta en metalen smeermesje - Bonne Maman
Gladde pindapasta en metalen smeermesje

Onze receptideeën

Desserts_benl

Chocolade

Smeerpasta

15 januari 2024

Brownie met Bonne Maman pindapasta

Pâte à tartiner

Smeerpasta

Pâte à tartiner cacahuètes

Pindapasta

13 februari 2024

Recept: kip met pindapasta met stukjes

Lichtmis

Desserts_benl

Smeerpasta

10 januari 2024

Pannenkoek met bananenmaki's met pindapasta

Deel
Even geduld...