Voor 4 personen:
- - 4 hamburgerbroodjes;
- - 200 g gesneden rode kool;
- - Zout en peper;
- - 2 el rijstazijn;
- - Veldsla;
- - 1 portobello
Voor de saus:
- - 2 eetlepels arachideolie;
- - 1 gele ui, gesnipperd;
- - 2 teentjes knoflook, fijngehakt;
- - 1 eetlepel geraspte verse gember;
- - 1 snufje chilipasta;
- - 1 eetlepel tomatenpuree;
- - 4 eetlepels Bonne Maman pindakaas;
- - 10 cl water
Bereid de rode kool:
Snijd de rode kool in dunne plakjes met een mandoline.
Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met de rijstazijn. Zet apart.
Bereid de saus:
Verhit de arachideolie in een pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe, roer en bak 2 tot 3 minuten op laag vuur.
Voeg de chilipasta, tomatenpuree en pindakaas toe en roer.
Voeg het water toe, roer en laat 5 minuten sudderen. Zet opzij
Bestrijk de portobello’s met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak in de oven of pan.
Snijd het hamburgerbroodje doormidden en rooster de kruimkant in een pan.
Besmeer beide kanten met pindasaus, leg de rode kool, portobello en veldsla erop en sluit af.
Onze receptideeën
Desserts_benl
Chocolade
Smeerpasta
Brownie met Bonne Maman pindapasta
Smeerpasta
Pindapasta
Recept: kip met pindapasta met stukjes
Lichtmis
Desserts_benl
Smeerpasta
Pannenkoek met bananenmaki's met pindapasta