Ingrediënten voor het deeg:
- - 160g zachte boter;
- - 160g suiker;
- - 2 eieren;
- - 300g bloem;
- - 2 theelepels bakpoeder;
- - 1/2 theelepel zout;
- - 25cl volle room
Ingrediënten voor de slagroom:
- - 15cl volle room;
- - 3 eetlepels mascarpone (optioneel);
- - 2 eetlepels poedersuiker;
- - 1/2 vanillestokje;
- - Een potje Bonne Maman bosbessenconfituur
Stappen
Stap 1:
Klop de boter met de suiker tot het mengsel wit is.
Voeg de eieren toe, dan de bloem met het bakpoeder en zout. Giet de room erbij en klop op.
Stap 2:
Beboter en bloem een ronde cakevorm en giet het beslag erin.
Bak in de oven op 160°C gedurende 1u15.
Stap 3:
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
Klop vervolgens de koude slagroom op met de mascarpone en voeg de vanillezaadjes en poedersuiker toe.
Giet de slagroom in een spuitzak met een gladde punt.
Stap 4:
Haal de taart uit de oven en laat ongeveer twintig minuten afkoelen voordat je hem eruit haalt.
Snijd na het afkoelen de bovenkant van de taart in zodat je een plat oppervlak krijgt en snijd de taart vervolgens in 2 horizontale plakken.
Snijd met een hartvormig uitsteekvormpje hartjes uit de cake.
Stap 5:
Bestrijk een hart royaal met Bonne Maman bosbessenconfituur en werk af met slagroom.
Stap 6:
Bedek met een tweede hart.
Bestrooi met poedersuiker en versier naar wens, bijvoorbeeld met een paar verse bosbessen.
Onze receptideeën
Confituren
Gebak & Snacks_benl
Ontbijt_benl
Bolusgebakjes met confituur
Desserts_benl
Chocolade
Smeerpasta
Brownie met Bonne Maman pindapasta
Confituren
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman