Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept: individuele harttaartjes met bosbessenconfituur van Bonne Maman

Ingrediënten voor het deeg:

  • - 160g zachte boter;
  • - 160g suiker;
  • - 2 eieren;
  • - 300g bloem;
  • - 2 theelepels bakpoeder;
  • - 1/2 theelepel zout;
  • - 25cl volle room

Ingrediënten voor de slagroom:

Stappen

Stap 1:

Klop de boter met de suiker tot het mengsel wit is. 

Voeg de eieren toe, dan de bloem met het bakpoeder en zout. Giet de room erbij en klop op. 

Stap 2:

Beboter en bloem een ronde cakevorm en giet het beslag erin.

Bak in de oven op 160°C gedurende 1u15. 

Stap 3:

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.

Klop vervolgens de koude slagroom op met de mascarpone en voeg de vanillezaadjes en poedersuiker toe.

Giet de slagroom in een spuitzak met een gladde punt.

Stap 4:

Haal de taart uit de oven en laat ongeveer twintig minuten afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Snijd na het afkoelen de bovenkant van de taart in zodat je een plat oppervlak krijgt en snijd de taart vervolgens in 2 horizontale plakken.

Snijd met een hartvormig uitsteekvormpje hartjes uit de cake.

Stap 5:

Bestrijk een hart royaal met Bonne Maman bosbessenconfituur en werk af met slagroom.

Stap 6:

Bedek met een tweede hart.

Bestrooi met poedersuiker en versier naar wens, bijvoorbeeld met een paar verse bosbessen.

Het product uit het recept

Bosbessenconfituur - Bonne Maman
Bosbessenconfituur

Onze receptideeën

Confituren

Gebak & Snacks_benl

Ontbijt_benl

13 juli 2023

Bolusgebakjes met confituur

Desserts_benl

Chocolade

Smeerpasta

15 januari 2024

Brownie met Bonne Maman pindapasta

Confituren

Momenten_benl

Rode vruchten_benl

10 November 2023

Cobbler met rode vruchtenconfituur van Bonne Maman

Deel
Even geduld...