De siroop (voor 3 mocktails):
- - 30 ml ahornsiroop;
- - 125 ml granaatappelsap zonder toegevoegde suikers;
- - 30 ml water;
- - 1 volle eetlepel sinaasappelconfituur van Bonne Maman;
- - steranijs
Voor 1 glas mocktail (inhoud 27 cl):
- - 30 ml sinaasappelsap;
- - 30 ml citroensap;
- - 150 ml granaatappelsap zonder toegevoegde suikers;
- - 60 ml water;
- - 4 tot 5 ijsblokjes;
- - 6 theelepels siroop;
Garnering:
- - witte suiker;
- - kaneelstokje;
- - steranijs
- - sinaasappel;
Bereiding:
1. Breng in een steelpan de ahornsiroop, het granaatappelsap en het water aan de kook. Voeg Bonne Maman’s Sinaasappelconfituur toe en roer. Voeg de steranijs toe en laat het mengsel indikken tot siroop. Laat afkoelen.
2. Pers een sinaasappel en een citroen uit en zeef het verse sap door een zeef om al het vruchtvlees te verwijderen.
3. Meng in een shaker of ander bakje 30 ml citroensap, 30 ml sinaasappelsap, 150 ml granaatappelsap, 60 ml water en 6 theelepels siroop.
4. Strijk een citrusvrucht langs de rand van het glas. Dop vervolgens het glas in de witte suiker.
5. Doe minstens 4 ijsblokjes in het glas en schenk de mocktail in.
6. Garneer je mocktail met een schijfje sinaasappel, een kaneelstokje en steranijs. Geniet ervan!
Tips:
– Voeg een beetje water toe als de siroop te snel dik wordt.
– Ijsblokjes zijn erg belangrijk. Ze voegen frisheid toe, maar zullen de bewust geconcentreerde mocktail ook subtiel verdunnen, waardoor al zijn smaak naar voren komt.
– De witte suiker op de rand van het glas versiert je mocktail, maar zorgt ook voor een heel zoete smaak bij elke slok.
Onze receptideeën:
Aardbeien
Fruits rouges
Mocktails_benl
Drankjes & IJsjes_benl
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Virgin Gin-gin Mule mocktail met intense aardbei
Mocktails_benl
Ambassadrices_benl
Ijsmocktail met Perziken met munt van Bonne Maman @griottes
Confituren
Fruits rouges
Confitures
Mocktails_benl
Rode vruchten_benl
Mocktail op basis van meloengranita en bosvruchtenconfituur