Ingrediënten voor 2 personen
- 2 eetlepels Perziken met munt van Bonne Maman
- 600 g wijnperziken
- 200 ml water
- 100 g kristalsuiker
- 2 eiwitten
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 cl vlierbloesemsiroop
- 1 citroen
- spuitwater
De bereiding
Bereiding van de sorbet
Ontdoe de perziken eerst van hun schil en pit en snijd ze in stukken.
Doe ze in een steelpan met het water en de kristalsuiker en splijt het vanillestokje vervolgens in tweeën.
Schraap met een mespunt de vanillezaadjes uit het stokje.
Doe het stokje en de zaadjes bij in de steelpan, en laat ongeveer 25 minuten sudderen op een middelhoog vuur zodat de perziken in een echte moes veranderen.
Haal het vanillestokje eruit zodra de bereiding klaar is, mix het geheel en laat volledig afkoelen.
Klop vervolgens de eiwitten op terwijl je er de poedersuiker aan toevoegt.
Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de bereiding met de perziken en doe de mengeling in een ijsmachine om smeuïg ijs te krijgen.
Zet in de diepvries.
Bereiding van de cocktail
Doe twee lepels Perziken met munt van Bonne Maman, het sap van de citroen en de vlierbloesemsiroop in een shaker en schud goed. Giet de bereiding in twee glazen.
Voeg om het extra lekker te maken een mooie bol perzikijs toe en doe een beetje spuitwater in elk glas. Serveer onmiddellijk en drink met een rietje!
Recept gecreëerd door Émilie @griottes