Voor 5 personen:
- 1 pot Bonne Maman-Ananasconfituur met rum en vanille
- 150 ml kokosmelk
- 200 g mascarpone
- 250 ml volle melk
- 2 eieren
- 20 g suiker
- 80 g bloem
- 30 g boter
- 30 ml plantaardige olie
- 1 Victoria-ananas, in blokjes gesneden
Bereiding van de kokosmelkcrème
Klop de kokosmelk en de mascarpone in een koude kom tot een luchtige mousse.
Vul 5 individuele vormpjes met een bodem van Bonne Maman-Ananasconfituur met rum en vanille, doe er dan een laagje kokosmelkcrème op.
Zet minstens 3 uur in de vriezer.
Bereiding van het pannenkoekendeeg
Verhit de boter in een steelpan tot hij een mooie hazelnootkleur krijgt en laat hem daarna afkoelen.
Meng de bloem, suiker en eieren, voeg dan de gebruinde boter, olie en melk toe.
Verhit een pannenkoekenpan, doe er een lepel beslag in en bak de pannenkoeken aan elke kant goudbruin.
Zet opzij.
Haal de voorbereide crème uit de diepvries en neem ze uit de vormpjes.
Omwikkel ze voorzichtig met de pannenkoeken en vouw de zijkanten van de pannenkoeken naar beneden.
Versier naar wens met stukjes verse ananas voor extra verwennerij!
Laat ongeveer 30 minuten ontdooien alvorens te eten.