Voor 10 bunnies:
- – 550 g bloem;
- – 3,5 tl instant gist;
- – 375 ml lauwwarm water;
- – 1,5 el kristalsuiker;
- – 1,5 tl zout;
- – 90 ml plantaardige olie;
- – 1,5 eieren, geklopt;
- – 1,5 el grof zeezout;
- – 3 el ongezouten boter, gesmolten.
- - Bonne Maman frambozenconfituur
Recept:
Giet het lauwwarme water en de olie in de kom van een standmixer met deeghaak. Voeg de droge ingrediënten toe: gist, suiker, zout en bloem.
Kneed ongeveer 4 minuten op laag-gemiddelde snelheid, tot zich een soepel, elastisch deeg vormt.
Het deeg moet dik, zacht en licht plakkerig zijn.
Als het deeg niet meer aan de zijkant van de kom plakt, is het klaar.
Leg het deeg in een ingevette kom en draai het om zodat alle kanten goed bedekt zijn. Dek de kom af en zet hem in een warme omgeving om ongeveer een uur te rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Druk na het rijzen op het deeg om luchtbellen te verwijderen.
Haal het deeg uit de kom en rol ze uit op een met bloem bestrooid werkvlak.
Verdeel het deeg in 10 stukken.
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Bekleed je bakplaat met papier, een siliconen bakmat of vet de bakplaat licht in.
Rol elke bal deeg tot een worstje van ongeveer 20 cm lang en 1,5 cm dik. Hou een beetje deeg opzij voor de staart.
Vouw het worstje dubbel en draai ze twee keer zachtjes om het lijf van het konijn te vormen.
Leg het konijn op de bakplaat en druk het oor dat overlapt een beetje plat om te voorkomen dat het te hoog rijst tijdens het bakken.
Om de staart te maken, druk je een bolletje deeg in het gevouwen uiteinde van de twist.
Herhaal dit met de rest van het deeg om alle konijnen te maken. Laat alle konijnen 15 minuten rijzen.
Bestrijk de staarten met het geklopte ei.
Bak de konijnen 20 to 25 minuten tot de bovenkant goudkleurig is en de randen er gaar uitzien. Haal de broodjes uit de oven als ze gaar zijn en bestrijk elk warm konijn met boter.
Eenmaal afgekoeld, voeg je de Bonne Maman Frambozenconfituur toe in de kuiltjes van de broodjes.
Onze receptideeën
Hazelnootpasta
Pasen
Recept: chocolademuffins met glazuur van hazelnootpasta
Hazelnootpasta
Momenten_benl
Valentijnsdag_benl
Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes
Hazelnootpasta
Desserts_benl
Pasen
Pâte à tartiner
Gelegendehen
Kopje koekjes met mousse van Bonne Maman smeerpasta