Voor 8 taartjes:
- - 150g bloem ;
- - 75g zachte boter, in fijne blokjes gesneden ;
- - 1 eierdooier verzacht in 3 el water ;
- - 60g griessuiker
Voor de vulling:
- - 2 eieren ;
- - 15g suiker ;
- - 40g bruine suiker ;
- - 20g boter ;
- - 1 eetlepel slagroom ;
- - 1 eetlepel bloem ;
- - 150g gemengde noten: walnoten, pecannoten, ...
- - Enkele druppels vanille-extract ;
- - Gezouten boterkaramel
Decoratie:
- - Verse slagroom
Stappen:
Verkruimel in een grote kom de boter en de bloem met je vingertoppen tot een zanderig mengsel.
Los het ei op in 3 eetlepels water, klop op met de suiker en voeg toe aan het mengsel.
Meng met een houten lepel tot een glad deeg.
Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg tot het een bal vormt.
Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten op een koele plaats. Beboter en bloem de taartvormpjes.
Bekleed de vormpjes met het deeg en bak 10 minuten op 170°C. Laat afkoelen.
Klop in een kom de eieren los met de bruine suiker en voeg de bloem, boter en vanille-extract toe.
Hak de walnoten in grote stukken en voeg ze toe aan het mengsel, samen met de karamel.
Meng goed en verdeel het mengsel over de taartjes.
Bak gedurende 6 minuten op 170°C.
Werk vlak voor het opdienen af met de dikke slagroom.
Onze receptideeën
Confituren
Rode vruchten_benl
Beignets met Bonne Maman 4 vruchtenconfituur
Confituren
Abrikozen_benl
Biscotti met abrikozenconfituur Intense
Moederdag
Desserts_benl
Fruits rouges
Fête des Mères
Gelegendehen
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Aardbeientaart met Bonne Maman-confituur van aardbeien & verbena