Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept: Bonne Maman walnoot en karamel taartjes

Voor 8 taartjes:

  • - 150g bloem ;
  • - 75g zachte boter, in fijne blokjes gesneden ;
  • - 1 eierdooier verzacht in 3 el water ;
  • - 60g griessuiker

Voor de vulling:

  • - 2 eieren ;
  • - 15g suiker ;
  • - 40g bruine suiker ;
  • - 20g boter ;
  • - 1 eetlepel slagroom ;
  • - 1 eetlepel bloem ;
  • - 150g gemengde noten: walnoten, pecannoten, ...
  • - Enkele druppels vanille-extract ;
  • - Gezouten boterkaramel

Decoratie:

  • - Verse slagroom

Stappen:

Verkruimel in een grote kom de boter en de bloem met je vingertoppen tot een zanderig mengsel. 

Los het ei op in 3 eetlepels water, klop op met de suiker en voeg toe aan het mengsel. 

Meng met een houten lepel tot een glad deeg. 

Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg tot het een bal vormt. 

Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten op een koele plaats.
Beboter en bloem de taartvormpjes. 

Bekleed de vormpjes met het deeg en bak 10 minuten op 170°C. Laat afkoelen. 

 

Klop in een kom de eieren los met de bruine suiker en voeg de bloem, boter en vanille-extract toe. 

Hak de walnoten in grote stukken en voeg ze toe aan het mengsel, samen met de karamel. 

Meng goed en verdeel het mengsel over de taartjes. 

Bak gedurende 6 minuten op 170°C. 

Werk vlak voor het opdienen af met de dikke slagroom.

Het product uit het recept

Gezouten boterkaramel en metalen lepel - Bonne Maman
Gezouten boterkaramel en metalen lepel

Onze receptideeën

Confituren

Rode vruchten_benl

18 oktober 2023

Beignets met Bonne Maman 4 vruchtenconfituur

Confituren

Abrikozen_benl

02 juni 2023

Biscotti met abrikozenconfituur Intense

Moederdag

Desserts_benl

Fruits rouges

Fête des Mères

Gelegendehen

Momenten_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

30 april 2022

Aardbeientaart met Bonne Maman-confituur van aardbeien & verbena

Deel
Even geduld...