Ingrediënten voor ongeveer twintig bolussen:
- - 500g bloem;
- - 12g droge gist;
- - 250ml volle melk;
- - 50g zachte gezouten boter;
- - 250 gram bruine suiker;
- - 1 ei + 1 voor de afwerking;
- - Bonne Maman confituur naar keuze
Stappen:
Zeef 500g bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de droge gist, een losgeklopt ei, de volle melk, de zachte boter en de bruine suiker toe.
Meng tot je een zacht deeg hebt. Als je een keukenmachine gebruikt, gebruik dan de kneedhaak.
Vorm het deeg tot een bal en laat het afgedekt 45 minuten rusten, zodat het op kamertemperatuur komt.
Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.
Druk het deeg plat op een bebloemd werkvlak tot een dikte van 3 tot 5 mm en vorm zo een rechthoek.
Bestrijk het deeg met confituur. Rol het deeg tot een worst. Snijd in stukken van 2,5 cm. Leg de stukken plat op een met bakpapier beklede bakplaat en dek 30 minuten af om het deeg te laten rijzen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Doe hetzelfde met de andere twee delen van het deeg en varieer met de smaak van de confituur.
Verwarm de oven tot 220°C en bak de bolussen ± 10 min.
Laat afkoelen op een rooster voor het serveren.
Onze receptideeën
Desserts_benl
Momenten_benl
Rode vruchten_benl
Beignets met Frambozen- en rodebessengelei van Bonne Maman
Confituren
Abrikozen_benl
Biscotti met abrikozenconfituur Intense
Confituren
Fruits rouges
Confitures
Mocktails_benl
Rode vruchten_benl
Mocktail op basis van meloengranita en bosvruchtenconfituur