Voor de biscuit:
- 100g bloem
- 100g suiker
- 25g boter
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
Voor de verbenasiroop:
- 30g suiker
- 30g water
- 1 handvol verbena-kruid
Voor de vanillecrème:
- 450g vanille sojamelk
- 60g suiker
- 25g maïszetmeel
- 2 eetlepels agar-agar
- ½ vanillestokje
- 125g cacaoboter
Voor de afwerking:
- 500 gr. aardbeien
- 1 pot Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena
- Een paar blaadjes verse verbena
Ontdek ons recept voor aardbeientaart met Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena. Een heerlijk zomers gebak!
De ingrediëntenlijst is voor 4 personen.
Bereidingstijd: 40 minuten
Afkoeltijd: 2 uur
Stap 1: Scheid het eigeel van het eiwit. Meng in een kom de dooiers met de suiker, het vanille-extract en de bloem. Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe aan het vorige mengsel.
Stap 2: Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten op 190°C.
Stap 3: Om de vanillecrème te maken, meng je in een steelpan de sojamelk met de suiker, het maïszetmeel, de geschaafde vanille en de agar-agar. Breng het mengsel ongeveer 1 minuut aan de kook (dit is nodig om de agar-agar te activeren). Giet het mengsel in een kom, voeg de cacaoboter toe en mix met een staafmixer om het goed te mengen. Laat dan afkoelen.
Stap 4: Snij met een metalen ring 2 schijven uit de biscuit. Plaats een strook acetaatfolie in je vorm, dan een eerste biscuitschijf. Doordrenk het met de verbenasiroop en smeer er dan een laagje Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena op.
Stap 5: Leg de doormidden gesneden aardbeien rond de rand van de cirkel en voeg dan de vanillecrème toe zodat alles bedekt is. Plaats vervolgens ook aardbeien in het midden en bedek deze ook met de crème. Zorg ervoor dat er wat vanillecrème overblijft voor de bovenkant van de taart. Leg de tweede biscuit nu ook in de cirkel, bedek het met vanillecrème en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 6: Versier je aardbeientaart: verwarm een beetje Bonne Maman®-confituur van aardbeien & verbena om het vloeibaarder te maken en maak met een lepel stippen op de bovenkant. Schik de overige aardbeien en de verbenablaadjes bovenop de taart.
Je aardbeientaart is klaar om te serveren!
Onze recepten
Moederdag
Desserts_benl
Fruits rouges
Fête des Mères
Gelegendehen
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Aardbeientaart met Bonne Maman-confituur van aardbeien & verbena
Abrikozen_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Gevulde croissants met aardbeien- en abrikozenconfituur van Bonne Maman
Gebak & Snacks_benl
Abrikozen_benl
Ontbijt_benl
Kleine Parijse brioches met abrikozenconfituur van Bonne Maman