Ingrediënten
- 1 camembert in een doosje (250 g, op kamertemperatuur)
- 6 el blanke amandelen
- 1 takje rozemarijn
- 1 tl grof zeezout
- 3 el vijgenconfituur van Bonne Maman
- verse vijgen
- stokbrood
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de camembert en zet de kaas terug in de onderkant van het doosje (zet een paperclip waar de uiteinden van de rand samenkomen om te voorkomen dat de rand opengaat in de oven). Zet het doosje op een bakplaat en bak in ca. 20 min helemaal zacht in het midden van de oven.
2 Ris ondertussen de blaadjes van het takje rozemarijn. Verhit een koekenpan en roerbak de amandelen met de rozemarijn en het zeezout in ca. 3 min goudbruin en knapperig. Laat wat afkoelen op een bord. Schep de vijgenconfituur op de camembert en bestrooi met de amandelen. Serveer met verse vijgen en stokbrood.
Deel