Ingrediënten
- 5 el aardbeienconfituur van Bonne Maman
- 100 gram verse aardbeien
- 150 gram haverkoekjes, verkruimeld
- 100 gram gesmolten boter
- 200 gram roomkaas
- 200 ml room
- 1 zakje (8 gram) vanillesuiker
- 1 zakje (8 gram) slagroomversteviger (bv. Klop-Fix)
- Sap van ½ citroen
- 4 confituurpotten van Bonne Maman
Bereidingswijze
1 Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de confituurpotten.
2 Druk stevig aan met de achterkant van een lepel en zet koel. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in kwartjes en roer er vervolgens de aardbeienconfituur doorheen. Verdeel dit over de potjes.
3 Roer in een kom het citroensap door de roomkaas. Klop in een andere kom de room met de vanille, suiker en de slagroomversteviger tot een licht vloeibaar mengsel. Spatel dit mengsel door de roomkaas en schep dit in de potjes.
4 Decoreer elk potje met een paar aardbeipartjes. Draai de dekseltjes erop en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Deel