Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Shortbread koekjes met amandelen en crèmevulling met aardbeien-frambozen-vlierbloesemconfituur van Bonne Maman
Voorbereiding 40 min
Baktijd 10 min
Moeilijkheidsgraad gemiddeld

Ingrediënten voor de shortbread koekjes

  • 70 gr. suiker
  • 60 gr. bruine suiker
  • 150 gr. zachte boter
  • 1 snuifje zout
  • 2 eieren
  • 40 gr. amandelpasta
  • 200 gr. bloem
  • 80 gr. amandelpoeder

Voor de aardbeien-, frambozen- en vlierbessencrème

  • 170 gr. witte chocolade
  • 8 cl volle room
  • 2 eetlepels aardbeien-frambozen-vlierbloesemconfituur van Bonne Maman

1/ Doe de twee soorten suiker, de zachte boter en het snuifje zout in een kom, en meng. Klopt het geheel tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de amandelpasta toe.

2/ Voeg vervolgens de bloem en het amandelpoeder toe, en meng alles zonder het deeg te overbelasten. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ongeveer 0.5 cm. Bedek met nog een vel bakpapier en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. 

3/ Verwarm de oven voor op 180 graden.

4/ Snij de zandkoekjes uit met een ronde koekjesvorm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 graden. Laat ze vervolgens afkoelen. 

5/ Hak ondertussen de witte chocolade fijn. 

6/ Breng de volle room aan de kook met de aardbeien-frambozen-vlierbloesemconfituur van Bonne Maman. Meng alles goed en zeef het geheel om een glad mengsel te krijgen. 

7/ Giet het warme room- en confituurmengsel over de gehakte chocolade en meng tot de chocolade volledig is gesmolten. Doe de bereiding in een spuitzak. 

8/ Spuit met een spuitzak een beetje room op de helft van de koekjes en dek ze af met een tweede zandkoekje. Bewaar in een luchtdichte doos.

Deel
Even geduld...