Ingrediënten voor 15 tot 20 scones
- 250 gr bloem
- 25 gr suiker
- 60 gr boter
- 15 cl halfvolle melk
- 1 grote eetlepel bakpoeder
- 1 losgeklopt ei
Bijgerechten:
- Bosvruchtenconfituur
- Verse kaas
Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom.
Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng met de hand tot een zanderig mengsel. Giet er beetje bij beetje de melk bij en meng met een houten lepel tot een glad deeg.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dikte van 3 cm.
Snijd er rondjes uit met een koekjessnijder van 4 cm diameter.
Leg ze op een vel bakpapier en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak ze 15 tot 20 minuten op 180°C in de oven, tot de scones opgezwollen en goudbruin zijn.
Eet ze warm of koud, met verse kaas en bosvruchtenconfituur.
Onze receptideeën
Crumble à la rhubarbe et confiture de fraises