Ingrediënten voor 1 crumble van 23 cm doorsnee
- - 450 g rabarber;
- - 50 g suiker;
- - 1/2 potje Bonne Maman aardbeienconfituur
Voor het kruimelkoekje
- - 145 g boter in stukjes gesneden (op kamertemperatuur)
- - 145 g amandelpoeder;
- - 140 g patisseriebloem;
- - 60 g lichtbruine suiker;
- - 40 g fijne suiker;
- - Een snufje zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de rabarber schoon, snijd de stengels in kleine stukjes en doe ze in een zeef. Bestrooi met suiker en laat 1 uur uitlekken. Verwijder het sap.
Meng de suiker, de bloem, het amandelpoeder, de bruine suiker en het zout.
Voeg de boterblokjes toe en kneed tot een zanderige textuur.
Leg de rabarber in een gratinschotel, voeg enkele theelepels aardbeienconfituur toe en bestrooi met kruimels. Bak gedurende 30 minuten. Serveer warm.
Onze receptideeën
Beignets à la Gelée de Groseilles Framboisées Bonne Maman
Chaussons aux pommes et au Caramel à la Vanille Bonne Maman
Dessert à la clémentine & Confiture de Marrons