Lijst van ingrediënten voor de schelpen:
- - Donkere couverture chocolade;
- - Vormen in de vorm van een eierschaal;
Lijst van ingrediënten voor de smeerbare mousse:
- - 75 g Bonne Maman Hazelnootpasta met cacao;
- - 50 g donkere chocolade;
- - 20 cl volle room;
Lijst van ingrediënten voor de koekjes:
- - 100 g bloem;
- - 40 g boter;
- - 40 g poedersuiker;
- - 20 g amandelpoeder;
- - 25 g maïsmeel;
- - Zout;
- - 1 ei;
Ontdek ons recept om Pasen in stijl te vieren met Bonne Maman smeerpasta. Een heerlijk dessertidee om samen met je familie te maken om de paastafel op te fleuren!
Bereiding van het recept voor 6 personen:
Stap 1: Maak de chocoladeschelpen
Smelt de pure chocolade. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en verwijder het overschot om dunne schelpen te verkrijgen. Zet op een koele plaats zodat je ze eenvoudig uit de vorm kunt halen.
Je kan enkele stukjes hazelnoot aan de binnenkant toevoegen voordat de chocolade stolt.
Stap 2: Maak de Bonne Maman smeerpasta
Verwarm de room tot die kookt en giet het dan in een kom over de chocolade en de Bonne Maman smeerpasta. Meng tot een gladde massa. Koel een nacht of minstens 4 uur.
Zodra de ganache is afgekoeld, met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid opkloppen om de lucht erin te verwerken (5 tot 10 minuten). Doe de ontstane mousse in een spuitzak.
Stap 3: Maak de “Soldaat” koekjes:
Meng de boter met de poedersuiker. Voeg vervolgens het amandelpoeder, het zout, het ei, het maïsmeel en ten slotte de bloem toe. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast. Als het deeg is afgekoeld, rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er dunne rechthoeken uit om de soldaatjes te maken.
Bak ze ongeveer 20 minuten op 180°C, tot de soldaatjes goudbruin zijn.
Stap 4: Dresseren
Om te dresseren kun je ofwel een beetje mousse in elk van de schelpen doen en ze dan verzegelen door de randen snel te laten smelten op de bodem van een hete pan.
De tweede mogelijkheid is om de schelpen aan elkaar te lassen, dan een gat te maken in de bovenkant van het ei in de stijl van een zachtgekookt ei en te garneren met de mousse en te bestrooien met stukjes hazelnoot.
Je heerlijke paasdessert met Bonne Maman smeerpasta is klaar! Geniet ervan!
Onze receptideeën
Gelegendehen
Momenten_benl
Valentijnsdag_benl
Hartvormige taart op basis van biscuit, slagroom en Bonne Maman Karamel met Chocolade
Aardbeien
Lichtmis
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Pannenkoeken met Bonne Maman Aardbeienconfituur