Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Paaseieren met mousse en Bonne Maman Hazelnootpasta met cacao
Voorbereiding 30 tot 45 min
Baktijd 20 min
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Lijst van ingrediënten voor de schelpen:

  • - Donkere couverture chocolade;
  • - Vormen in de vorm van een eierschaal;

Lijst van ingrediënten voor de smeerbare mousse:

Lijst van ingrediënten voor de koekjes:

  • - 100 g bloem;
  • - 40 g boter;
  • - 40 g poedersuiker;
  • - 20 g amandelpoeder;
  • - 25 g maïsmeel;
  • - Zout;
  • - 1 ei;

Ontdek ons recept om Pasen in stijl te vieren met Bonne Maman smeerpasta. Een heerlijk dessertidee om samen met je familie te maken om de paastafel op te fleuren! 

Bereiding van het recept voor 6 personen:

Stap 1: Maak de chocoladeschelpen

Smelt de pure chocolade. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en verwijder het overschot om dunne schelpen te verkrijgen. Zet op een koele plaats zodat je ze eenvoudig uit de vorm kunt halen.

Je kan enkele stukjes hazelnoot aan de binnenkant toevoegen voordat de chocolade stolt. 

Stap 2: Maak de Bonne Maman smeerpasta

Verwarm de room tot die kookt en giet het dan in een kom over de chocolade en de Bonne Maman smeerpasta. Meng tot een gladde massa. Koel een nacht of minstens 4 uur.

Zodra de ganache is afgekoeld, met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid opkloppen om de lucht erin te verwerken (5 tot 10 minuten). Doe de ontstane mousse in een spuitzak. 

Stap 3: Maak de “Soldaat” koekjes:

Meng de boter met de poedersuiker. Voeg vervolgens het amandelpoeder, het zout, het ei, het maïsmeel en ten slotte de bloem toe. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast. Als het deeg is afgekoeld, rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er dunne rechthoeken uit om de soldaatjes te maken.

Bak ze ongeveer 20 minuten op 180°C, tot de soldaatjes goudbruin zijn.

Stap 4: Dresseren

Om te dresseren kun je ofwel een beetje mousse in elk van de schelpen doen en ze dan verzegelen door de randen snel te laten smelten op de bodem van een hete pan.

De tweede mogelijkheid is om de schelpen aan elkaar te lassen, dan een gat te maken in de bovenkant van het ei in de stijl van een zachtgekookt ei en te garneren met de mousse en te bestrooien met stukjes hazelnoot. 

Je heerlijke paasdessert met Bonne Maman smeerpasta is klaar! Geniet ervan!

Het product uit het recept

Hazelnootpasta met cacao en metalen smeermesje - Bonne Maman
Hazelnootpasta met cacao en metalen smeermesje

Onze receptideeën

Aardbeien

Lichtmis

Momenten_benl

Ontbijt_benl

14 januari 2023

Pannenkoeken met Bonne Maman Aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...