Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 300 g amandelspijs (of anders marsepein)
  • 2 eieren
  • 50 g boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 2 rollen vers bladerdeeg (elk 270 g) of 8 plakjes bladerdeeg met roomboter (ontdooid)
  • 4 el frambozenconfituur Bonne Maman Intense
  • 1 bruine amandel
  • 1 el melk
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Maak eerst de vulling. Verkruimel de amandelspijs zo fijn mogelijk in een kom. Voeg 1 ei toe en klop met de mixer tot er geen klontjes meer in de spijs zitten. Klop de boter erdoor en mix kort tot een gladde massa. Zet tot gebruik in de koelkast.

2 Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet dat ook licht in. Rol beide lagen bladerdeeg uit en snij er twee cirkels van 26 cm doorsnede uit.

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met de frambozenconfituur van Bonne Maman maar laat rondom een rand van 2 cm vrij.

Verdeel de spijsvulling gelijkmatig over de confituur en verstop de amandel in de vulling. Bestrijk de vrijgehouden rand met een beetje water. Leg de tweede cirkel bladerdeeg erop en druk de rand goed aan.

Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries, stapel dan twee keer 4 plakjes op elkaar, rol ze uit met een deegroller op een licht met bloem bestoven werkblad en snij er twee cirkels uit.

3 Splits het resterende ei en klop de eidooier los met de melk. Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met de punt van een mes een waaierpatroon. Bak de taart in ca. 35 min goudbruin en gaar. Lekker met slagroom.

 

Weetje

Degene die de amandel (of boon of klein figuurtje) vindt, is de koning(in) voor de dag. Deze taart wordt vaak geleverd met een gouden kroon van papier.

Deel
Even geduld...