Ingrediënten voor de perenmousse
- 300 g perenmoes
- 14 g gelatineblaadjes
- 26 cl volle room
- 1 koffielepel poedersuiker
Ingrediënten voor de slagroom
- 1 of 2 druppels vanille-extract
- 15 cl volle room
- 2 koffielepels poedersuiker
Andere ingrediënten
- 200 g confituur met kastanjes uit de Ardèche van Bonne Maman
- Een twintigtal lange vingers
Bereiding
Benodigd materiaal voor het recept: een ronde springvorm met een diameter van 21 cm.
De perenmousse
Leg de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten in een kom met koud water om ze zacht te laten worden.
Was, schil en ontpit twee Williams-peren. Snijd ze in blokjes en pureer ze vervolgens. Controleer of je 300 g perenmoes hebt.
Verwarm de moes in een steelpan op een zacht vuur en voeg er vervolgens geleidelijk aan de gelatineblaadjes aan toe nadat je ze hebt uitgeknepen. Haal het mengsel van het vuur wanneer de gelatine in de perenmoes is opgenomen en laat het afkoelen!
Klop de gekoelde volle room op tot slagroom.
Spatel de slagroom voorzichtig door de perenmoes wanneer die is afgekoeld.
Opbouw van de charlottetaart met perenmousse en kastanje
Zet het ringvormige gedeelte van de bakvorm rechtstreeks op de schotel die je wilt gebruiken om je charlottetaart op te dienen.
Snijd bij 15 lange vingers een van de ronde uiteinden eraf en plaats ze tegen de binnenkant van de vorm met de bolle kant naar buiten.
Bedek de bodem van de schotel met de rest van de koekjes.
- Giet ⅔ van de perenmousse in de vorm. Bestrijk vervolgens met de confituur met kastanjes uit de Ardèche van Bonne Maman voor je er de rest van de perenmousse over giet. Zet gedurende minstens 2 uur in de koelkast.
- Maak voor het serveren een slagroom met vanille die je met behulp van een spuitzak aanbrengt op de charlottetaart met perenmousse en kastanje. Klop daarvoor de gekoelde volle room, de poedersuiker en het vanille-extract op tot een slagroom.
Recept gecreëerd door Charlène @leanna.earle
Koop de producten uit het recept