Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 225 g fijne rietsuiker (speciaal voor bakken)
  • 300 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  • 500 g wortelen, geraspt (netto gewicht ca. 450 g)
  • 4 el sinaasappelmarmelade van Bonne Maman
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 150 g walnoten, grofgehakt
  • 250 g mascarpone
  • 1 sinaasappel (optioneel)
  • 1 cakevorm van 26 cm, ingevet
  • bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2 Klop met de mixer de eieren en de suiker in 5 min licht en luchtig. Voeg al kloppend op de laagste stand in een dunne straal de olie toe. Klop nog 2 minuten. Spatel de wortels en 2 eetlepels marmelade erdoor.

Zeef de bloem met de kaneel, het bakpoeder, de baking soda en ½ theelepel zout boven de kom en roer ze erdoor. Spatel als laatste de walnoten erdoor.

3 Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 70 min goudbruin en gaar. Ga met een caketester na of de cake gaar is (als de prikker schoon en droog uit de cake komt, is ze gaar).

Neem uit de oven, laat 15 min in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

4 Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Bestrijk de cake vlak voor het serveren met de mascarpone en de rest van de sinaasappelmarmelade. Bestrooi met sinaasappelzeste.

 

Tip:
Rietsuiker geeft je cake een lekker, heel licht karamelsmaakje. Kun je deze rietsuiker niet vinden, gebruik dan lichtbruine basterdsuiker!

Deel
Even geduld...