Voor 6 beignets:
- - 200 g bloem ;
- - 30 g suiker + een beetje voor decoratie
- - 2 g zout ;
- - 4 g instant gedroogde gist ;
- - 1 eierdooier ;
- - 2 g vanille-extract ;
- - 120 g warme melk ;
- - 40 g gesmolten boter ;
- - Plantaardige olie om de beignets in te bakken ;
- - Bonne Maman 4 vruchtenconfituur
Stappen:
Meng in een kom de eierdooier met het vanille-extract, voeg de warme melk en de gesmolten boter toe.
Meng in een andere kom de bloem, suiker en zout en roer door voordat je de instant gist toevoegt en helemaal aan het eind het ei-melkmengsel.
Kneed ongeveer tien minuten tot het deeg stevig is en niet scheurt.
Vorm er een bal mee en laat afgedekt ongeveer 1 uur rusten op een warme plek.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Maak ze rond en plat met de palm van je hand, dek af en laat nog eens 1 uur rusten.
Verhit de olie tot 190°C.
Bak de beignets 1 tot 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
Leg de beignets op een schone doek om de olie te laten uitlekken.
Maak een gaatje in de binnenkant en vul de beignets met confituur.
Bestrooi met suiker en serveer.
Onze receptideeën
Beignets à la Gelée de Groseilles Framboisées Bonne Maman
Cookies aux flocons d’avoine et à la pâte à tartiner Bonne Maman