Ingrediënten
- 5 appels (Goudrenet, Elstar of Jumani)
- 3 el bosbessenconfituur van Bonne Maman
- 150 g verse bramen (of ontdooide diepvriesbramen)
- 1 limoen
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g havervlokken + extra voor garnering
- 75 g pecan- of walnoten, grofgehakt
- 8 el ruwe rietsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 175 g koude boter, in blokjes
- taartvorm ca. 26 cm Ø, ingevet
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appelstukjes met de confituur en de bramen over de taartvorm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schep de limoenzeste en het sap door de appels.
2 Meng voor de crumble het bakmeel, de havervlokken, noten, rietsuiker en vanillesuiker in een kom. Kneed de boter erdoor tot een grof en kruimelig deeg. Bestrooi de appels met het deeg en bak de crumble in ca. 50 min goudbruin en gaar. Laat wat afkoelen en serveer warm met slagroom of vanille-ijs.
Tip: vervang de bramen in de zomer door frambozen en de bosbessenconfituur door frambozenconfituur van Bonne Maman!