Ingrediënten voor het zanddeeg met amandelen
- 90g bloemsuiker
- 200g bloem
- 60g amandelpoeder
- 1 ei
- 110g koude boter
- 1 snufje zout
Ingrediënten voor de amandelcrème
- 50g zachte boter
- 120g suiker
- 1 ei
- 120g amandelpoeder
- 8 cl vloeibare room
Ingrediënten voor de topping
- 3 soeplepels Bonne Maman-aardbeienconfituur
- 250g aardbeien
Ontdek het recept voor Aardbeientaart met Bonne Maman-Aardbeienconfituur. Een heerlijk dessert voor op moederdag.
Stap 1: Start met de bereiding van het zanddeeg. Zeef hiervoor alle droge ingrediënten.
Stap 2: Voeg de boter in blokjes toe en verkruimel het geheel tot het zanderig wordt.
Roer het ei erdoor en verwerk het mengsel tot een deegbal.
Laat het krimpen en zet het minstens een uur in de koelkast.
Stap 3 :Bereid intussen de amandelcrème.
Meng de boter en de suiker met een garde.
Roer vervolgens het ei, het amandelpoeder en de room erdoor.
Klop het mengsel tot een gladde massa en doe het in een spuitzak. Laat vervolgens rusten in de koelkast.
Stap 4: Rol het deeg uit en doe het in een taartvorm met een diameter van 22cm.
Zet de taartbodem vervolgens 30 minuten terug in de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C. Bak de taartbodem vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5: Verdeel de amandelcrème vervolgens over de taartbodem en bak nog 20 minuten verder.
Laat het daarna volledig afkoelen.
Stap 6: Bestrijk de taart met de helft van de Bonne Maman-aardbeienconfituur.
Stap 7: Was de aardbeien en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
Schik de aardbeien bovenop de confituur in de vorm van een roos. (zie foto).
Stap 8: Los de overgebleven confituur op in een beetje koud water en bestrijk de aardbeien ermee.
Laat afkoelen en bewaar de taart op een koele plaats tot je klaar bent om te serveren.
Je taart is klaar! Smakelijk!