Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Recept: Yoghurt met chiazaden, perzikenconfituur en vers fruit

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • - 2 potten yoghurt natuur (of Griekse yoghurt voor een romigere textuur);
  • - 2 el chiazaden;
  • - 2 el Bonne Maman confituur (naar keuze: aardbei, framboos, abrikoos enz.);
  • - 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel);
  • - Vers fruit als topping (bv. aardbei, bosbes, banaan, kiwi enz.);
  • - Enkele blaadjes munt (voor decoratie)

Stappen:

De chiamix:

Meng in een kom de yoghurt met de chiazaadjes. Als je liever een lichtjes zoete yoghurt hebt, voeg dan een theelepel honing of ahornsiroop toe. 

Laat het mengsel ongeveer 30 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten, of zelfs 1 nacht. Zo kunnen de chiazaadjes opzwellen en de yoghurt indikken.

Samenstelling:

Zodra de yoghurt is ingedikt, verdeel je hem over twee glazen of kommen.

Voeg een eetlepel confituur toe bovenop elke portie chiayoghurt. Smeer voorzichtig uit zodat er een mooie laag ontstaat. 

De fruittopping:

Was, schil en snijd het vers fruit naar keuze in stukjes. Je kan ook een paar blaadjes munt toevoegen voor een vleugje frisheid.

Serveer onmiddellijk voor een fris en heerlijk ontbijt of dessert. De chiayoghurt kan in de koelkast bewaard worden, maar voeg het vers fruit pas vlak voor het serveren toe om het vers te houden.

Het product uit het recept:

Perzikenconfituur - Bonne Maman
Perzikenconfituur

Onze receptideeën:

Desserts_benl

Chocolade

Smeerpasta

15 januari 2024

Brownie met Bonne Maman pindapasta

Aardbeien

Momenten_benl

Ontbijt_benl

Smaak_benl

Rode vruchten_benl

22 juni 2022

Chiapudding met Bonne Maman-aardbeienconfituur

Deel
Even geduld...