Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 groentebouillonblokje
- 3 tl (smoky) srirachasaus
- 1 bosje radijsjes
- 1 wortel
- 1 rode peper
- 3 lente-uitjes
- 15 g verse koriander
- 1 avocado
- 2 kropjes little gem (Romeinse sla)
- 200 g sojaboontjes
- 1 limoen
- 2 el abrikozenconfituur Bonne Maman Intense
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl Thaise vissaus (of meer naar smaak)
1. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en voeg als het water kookt de kipfilet toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Pocheer de kip gedurende ongeveer 10 minuten op het punt vlak voor het kookpunt. Neem uit de pan, laat wat afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Schep de srirachasaus onder de kip.
2. Snijd de radijs in schijfjes. Schil de wortel en maak linten met een dunschiller. Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de lente-ui in ringen, hak de koriander grof en snijd de avocado in stukjes. Snijd 1 kropje sla in reepjes. Meng alle gesneden groente en de sojaboontjes.
3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een vinaigrette van het limoensap, de zeste, abrikozenconfituur, olijfolie en de vissaus. Breng indien nodig op smaak met zout.
4. Trek de blaadjes van het andere kropje sla los en verdeel ze over een schaal. Verdeel de gemengde salade erover en besprenkel met de dressing.
Tip: Zin in iets extra? Bestrooi met grofgehakte zoute pinda’s voor een extra bite.
Onze receptideeën
Aardbeien
Momenten_benl
Ontbijt_benl
Rode vruchten_benl
Verloren brood met aardbeienconfituur
Driekoningen_benl
Momenten_benl
Smaak_benl
Rode vruchten_benl
Kleine koninginnentaarten met Framboos Intense confituur van Bonne Maman
Gebak & Snacks_benl
Smaak_benl
Zebracake met KaramelPraliné